Besättning

Kaj Liljebladh, Kapten

DSC00909

Jag föddes i Helsingborg 1948. Där växte jag upp och kom i kontakt med havet när jag var liten, vi hade en liten motorbåt. När jag var 14 år fick jag för första gången följa med ut på en skärgårdskryssare. Jag blev lite sjösjuk, då det luktade väldigt unket i ruffen, men jag tyckte ändå att det var fantastiskt att bara glida fram av naturens kraft och att vara nära naturen.

När jag var 30 år hade jag skapat ekonomisk förutsättningar för att kunna köpa mig min första segelbåt, som blev en Beason 31:a i byggsats. Efter 800 timmar (en sommar där jag hade 14 – 16 timmars arbetstid) var det dags för provsegling. Det blev min första segling efter tonårstiden, jag hade dock under tiden tagit en skeppareexamen. Provseglingen gick utmärkt och därefter seglade jag och min dåvarande familj i 6 – 7 år på somrarna omkring på västkusten, upp till Norge och ner till Tyskland. Efter denna tid tröttnade familjen på seglingen och så småningom såldes båten, då arbetet tog alltmer av min fritid.

Jag har hela mitt liv arbeta inom datorbranschen och 1991 startade jag ett dataföretag som jag sedan dess drivit och utvecklat. Under denna tid hyrde jag segelbåtar och seglade i Stockholms skärgård och i Västindien.

Jag har 4 underbara barn, Daniel och Mikael i mitt första äktenskap och Alexandra och Karolina i mitt andra äktenskap. Därutöver har jag blivit farfar till tre pojkar och en flicka.

När jag fyllde 50 hade jag bestämt mig för att segla jorden runt när jag pensionerat mig.

2002 köpte jag en begagnad Najad 440 som jag seglade med i huvudsak i Östersjön. 2007 beställde jag en Amel 54, under båtutställningen i Düsseldorf.

2009 i maj fick jag min Amelit. Jag hämtade henne i La Rochelle, Frankrike.

Min äldsta son har efter att varit verksam  i företaget sedan 1993 och nu tagit över VD-rollen så jag lugnt kan segla ut på de sju haven! 🙂

 

Eva Skoglund, Admiral

1048064_10151459576332167_232568377_o

 

Eva och jag träffades på ett helt osannolikt sätt! Vi båda fanns på dejtingsidan Match.com. … Jag mejlade henne någon gång 2010, men hon svarade inte (troligen beroende på att jag då var rökare!) 2012 när min yngsta dotter tog studenten var jag hemma 14 dagar. Två dagar innan jag skulle flyga tillbaka till Dominikanska Republiken mejlade Eva mig! Jag såg att hon enligt Match.com skulle bo i Malmö, så jag skickade ett mejl till henne och undrade om jag kunde få bjuda på en lördagsmiddag, innan jag åkte tillbaka till båten. Hon svarade att hon sedan 2 år bodde i Nice, men kunde komma till Sverige på söndagen om jag hade tid. Hennes plan landade kl 14:00på Kastrup och givetvis stod jag och väntade. 🙂

8 timmar senare, innan jag var tvungen att säga godnatt,  hade vi beställt en flygbiljett för Eva till Kuba … Sedan dessa är vi ett lyckligt par!

Eva har lovat att fylla på lite mer om sig själv … Får se om hon får tid med det! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »